Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 iulie 2012

metoda Prologop


 Metoda Prologop (pronunție cu păpuși logopedice) se desfășoară în trei etape:
1. Introducerea copilului în terapie, folosind o păpușă. De multe ori copiii mă întreabă ”pe cine am adus”, adică ce păpuși am adus ca să lucrăm cu ele. Comunicând cu păpușa pot să fac evaluarea inițială. Copilul nu se mai percepe ca ”examinat” ci ca un interlocutor. Ei mă acceptă mai ușor...cu păpușa, comunicarea se desfășoară în trei. Păpușa ma prezintă și copilul mă acceptă mai ușor în lumea lui. Păpușa poate să-l corecteze atunci când încalcă reguli comportamentale pentru că o percepe ca un egal. Introducerea se poate realiza: păpușă - logoped sau invers accentuând faptul că suntem ”prieteni”.

 2. Etapa tehnică. Se trece la lecția de corectare a vorbirii sau de consolidare. Cu ajutorul păpușii logopedice, impostarea se realizează foarte repede întrucât copilul vizualizează poziția limbii și, prin imitație poziționează limba păpușii și a sa, în fața oglinzii.
3. Jocul recompensă. De fapt această etapă este percepută de copil ca fiind joc, însă, este etapa de consolidare. Prin discuții cu păpușa sau jocuri cu aceasta, copilul își consolidează pronunția corectă a sunetului afectat. Indiferent de jocuri, partenerul copilului este o păpușă (logopedică sau nu). Ea poate să câștige o rundă a jocului. Jocul cu păpușa este adaptată la temperamentul copilului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu